Si asa s-a incheiat prima luna de proteste. In ciuda ploii si a frigului lumea nu a ezitat sa vina, chiar daca diferenta de numar s-a simtit. Avand in vedere conditiile as spune ca marsul a intrecut orice asteptari.
Initial la Titan nu erau mai mult de 100 de oameni, dar imediat ce s-au pus in miscare coloana s-a lungit. Si s-a lungit mai mult si mai mult pana iarasi nu i se mai vedea capatul.

Mi-am luat echipamentul de iarna. Din pacate echipament de ploaie nu am si 5 ore mai tarziu am regretat. Pasaportul aflat in rucsac era ud, la fel ca intreg interiorul rucsacului. Si eu la fel. Am mers cu masina pana la Unirea, de unde am luat metroul. Aveam oarecare asteptari sa fie ceva lume prin vagoane purtand steaduri dar din pacate interiorul garniturilor arata ca de obicei. Niste oameni plouati, sictiriti care se duceau care incotro.
La Titan insa in statia de metrou deja erau vreo 100 oameni asteptand din interior inceputul marsului. La suprafata alti 100-200 scadau si fluierau, parca mai insufletiti ca in alte dati. Admirabil entuziasmul insa numarul nu impresiona cu nimic.
La ora 6 s-a plecat catre universitate. Si atunci am observat din nou fenomenul ciudat. Din punctul de plecare coloana se lungea si se lungea si parca iesea dintr-un sac fara fund.Iar din punctul ala multimea si-a refacut grandoarea de alte dati, chiar daca nu intru totul.
Dar plua, si ploua destul de rau insa nimeni nu parea afectat cu adevarat in afara jandarmilor, singurii aflati acolo fara voia lor. Si echipajele televiziunilor.
Si ca sa ramanem la televiziuni, s-a intamplat ceva urat dar deloc surprinzator. Undeva in fata coloanei de oameni se gaseau spre final vreo 20 de persoane al caror scop nu era tocmai cel al restului. Mai exact scandau “Jos Basescu – Lupta Voiculescu !” Si evident masina Antena 3 acolo langa, filmand exact ceea ce vroiau sa filmeze. Nu mai conteaza.

Dupa 3 ore de alergat pe bulevarde, pe stradute inguste multimea a ajuns la Unirii si apoi din nou la Universitate. De data asta nimeni nu s-a mai intins pe jos. De data asta veselia lipsea. Lumea era plouata, mahnita, ofticata ca dupa o luna se afla inca in situatia de a fi in strada. Nimeni de sus nu ii asculta. Guvernul se face ca face ceva nefacand in fapt nimic in afara de manevre de forma pe care lumea din strada le vede pentru ceea ce sunt. Asteapta ca focul protestelor sa se stinga in frigul toamnei. Dar nu da semne ca se va intampla. Ploaia va trece, va fi inlocuita de un soare caldut si apoi de fulgi de zapada. Si va fi un spectacol frumos.

 

Rosia-Montana-protests-day-29-026

In dreptul magazinului Cocor, dupa 8km de mars prin ploaie

Rosia-Montana-protests-day-29-005

Pe fatuca asta am mai vazut-o de cateva ori la restul protestelor

Rosia-Montana-protests-day-29-033

Un copilas simpatic. Saracul nu prea intelegea ce se intampla, dar se arata si el destul de zambitor

 

Rosia-Montana-protests-day-29-025

Tot pe la Cocor. Pe margine lumea se aduna sa fotografieze multimea

Rosia-Montana-protests-day-29-019

Avem OK-ul pentru schimbare

Rosia-Montana-protests-day-29-010

Stegarul care a stat tot timpul 2-300m in fata coloanei, ca un vestitor.

Rosia-Montana-protests-day-29-009

Entuziasmul echipei Antena 3 iese ca de obicei in evidenta. In ultima parte a marsului s-au alipit niste protestatari mai dubiosi care strigau “Jos Basescu, Lupta Voiculescu” . Suficient de departe de restul multimii incat sa nu fie auziti si linsati. Echipa Antena 3 pe asta s-a concentrat, de la o distanta sigura de grosul multimii.

 

Rosia-Montana-protests-day-29-008

Romania in oglinda

Rosia-Montana-protests-day-29-034

Lume plouata…

Rosia-Montana-protests-day-29-035

…dar lume vie

Rosia-Montana-protests-day-29-031

Cordonul de jandarmi de la Universitate. Saracii cred ca s-au saturat sa fie tarati prin ploaie si jumatate de Bucuresti de atata timp

Rosia-Montana-protests-day-29-030

Echivalenta politica

Rosia-Montana-protests-day-29-021

La ferestre ca de obicei lumea se expunea cu steaguri si simboluri ale protestului

Rosia-Montana-protests-day-29-020

Nu mai stiu.. Ceva ceva

Rosia-Montana-protests-day-29-013

Vedere dintr-un autobuz blocat pe marginea drumului

Rosia-Montana-protests-day-29-012

As fi ales o rima mai buna decat fortarea acelui “a”. Poate un Romanie, nu colonie ?

Rosia-Montana-protests-day-29-015

Soferul autobuzului s-a aratat mai mult decat incantat sa ne lase sa intram spre a fotografia. Era bucuros si la final ne-a urat un “Doamne-ajuta !”

 

Rosia-Montana-protests-day-29-002

Provizii pentru o seara ce se va intinde

Rosia-Montana-protests-day-29-003

Acest protestatar statea mandru si solemn in ploaia apriga si vant