In weekendul de 21 si 22 septembrie vremea a tinut cu oamenii. Dupa o saptamana aproape geroasa soarele si-a aratat fata, la fix pentru a stimula o noua runda de proteste la finalul celei de-a 3-a saptamani consecutive.

Sambata a inceput totul cu marsul biciclistilor (despre a carui incidente am scris in postul asta). 5000 de biciclisti au defilat prin Bucuresti cerandu-si dreptul la piste dedicate, drept ignorat pana acum de primarie. Spre seara s-au alaturat protestelor principale cu care deja m-am obisnuit. Scopul in acea zi a fost unul interesant a fost formarea unui lant uman in jurul Parlamentului. Tel indeplinit cu succes, in ciuda scepticismului mei din prima ora.
Ce am remarcat de data asta a fost prezenta unei drone de filmare oficiala, marcata in culorile rosu-verde pentru nu fi huiduita.
Dupa implinirea faptului lumea a plecat incet spre Universitate, unde cam toti au disparut. Pe la ora 23 piata era goala si se circula normal.

Dumica s-a tinut deja cunoscutul mars prin oras, de care iarasi am fost usor sceptic avand in vedere prezenta foarte scazuta la ora 19:00 cand s-a plecat de la Universitate, precum si sictirul care se simtea in vocile oamenilor in faza initiala. Nu a durat foarte mult si entuziasmul a reaparut in vocea oamenilor, odata cu asta marindu-se substantial numarul de protestatari. Directia a fost Pantelimon si Piata Delfin, apoi retur.
De la ferestre lumea flutura steaguri si panouri, lasere si chiar un proiector ce proiecta pe blocul invecinat o imagine simbolica a protestului. Au fost chiar si cateva artificii.

Undeva in fata, cu 5 minute inainte de sosirea multimii era liniste. Cateva iscoade pe bicicleta, politisti si jandarmi pe margine si oameni obisnuiti ingrijorati si revoltati de ce se intampla.
O batrana vorbeste panicata la telefon: “Da, mama, e prapad. E prapad, nu am mai vazut asa ceva. Nu a venit nimic de o ora, si astia inca nu au ajuns”. Puteam asculta pe la colturi conversatii ale oamenilor si parerile lor.
-Daca ii intrebi unde e Rosia Montana astia habar nu au
-Nu puteau sa protesteze acolo in centru. Intr-o ora deja nu mai vine nimic, eu ce fac, merg pe jos pana acasa ?

Multimea a trecut prin fata Pro TV, unde a fost si apogeul. S-a oprit marsul si toata lumea se concentra pe scandari impotriva televiziunilor. “Unde este presa, sa ii scoatem lesa” , “Presa romana, plina de minciuna”

Jandarmii, deja obisnuiti cu rutina mai mult zambeau si faceau glume, orice urma de ostilitate a disparut din ei.

Din tramvaiele si autobusele stationate pe margine se puteau vedea fete obosite, nemultumite de incomoditatea de moment sau pur si simplu amuzate. O babuta ce vorbea la telefon era de-a dreptul indignata ca m-am suit in tramvai si pozam pe acolo “Da, au venit aici si fac poze, s-au suit in tramvai. Da, stiu, nu imi place deloc, e nesimtire” . Un alt tip si-a exprimat strict facial dezacordul si faptul ca daca nu dispar in 3 secunde raman fara camera si cu dintii sparti.

Ziua s-a incheiat la Universitate ca de obicei, unde a  si inceput o ploaie marunta dar nederanjanta, mai mult ca o concluzie.

Editare ulterioara: Neaparat sa vedeti asta: http://www.youtube.com/watch?v=QfCNZIe3fYM

 

Rosia-Montana-protests-day-22-064

Unii plictisiti, altii amuzati sau de-a dreptul iritati, din mijloacele de transport in comun oamenii priveau rabdatori asteptand sa treaca multimea si sa isi vada de drum

Rosia-Montana-protests-day-22-008

Acest barbat s-a aratat atat de impresionat de proteste incat a inceput sa planga

 

Unul din bannerele anti-capitaliste

Unul din bannerele anti-capitaliste

Rosia-Montana-protests-day-22-042

In dreptul cladirii ProTv multimea s-a oprit pentru obisnuitele scandari impotriva presei.
Rosia-Montana-protests-day-21-015

De data asta au fost si drone de filmare prezente

Rosia-Montana-protests-day-22-069

In acel moment am stiut ca trebuie sa parasesc tramvaiul imediat

Rosia-Montana-protests-day-22-052

Cineva a gasit o noua folosinta proiectorului din casa

Rosia-Montana-protests-day-22-044

Stegarii

Rosia-Montana-protests-day-22-047

Pe cladiri, pe blocuri, pe chisocuri

Rosia-Montana-protests-day-22-017

Sigur ar merge un personaj din Mortal Kombat

Rosia-Montana-protests-day-21-035

downhill

Rosia-Montana-protests-day-22-040


Rosia-Montana-protests-day-22-005Rosia-Montana-protests-day-21-033 Rosia-Montana-protests-day-21-021 Rosia-Montana-protests-day-21-037Rosia-Montana-protests-day-21-028 Rosia-Montana-protests-day-22-003 Rosia-Montana-protests-day-21-017 Rosia-Montana-protests-day-22-075